DONEREN

25 jaar vrijwilligers terminale thuiszorg

Vrijdag 22 september herdachten de vrijwilligers terminale thuiszorg regio Westland dat zij al 25 jaar mensen thuis bijstaan in hun laatste levensfase. De vrijwilligers maken deel uit van wat vroeger VPTZ heette en thans TerminuZ. Met de naamsverandering, die eerder dit jaar zijn beslag heeft gekregen, hoopt TerminuZ zijn bekendheid te vergroten, zodat meer mensen de keuze hebben om met goede bijstand thuis te sterven. TerminuZ is actief in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland.

In de loop van die 25 jaren zijn honderden inwoners van Westland en omgeving, die thuis willen sterven, bijgestaan door vrijwilligers van VPTZ/TerminuZ. De – goed opgeleide en gemotiveerde – vrijwilligers geven hen de nodige aandacht en staan de familie bij.

Het jubileum van TerminuZ werd vrijdag 22 september gevierd met een bijeenkomst in De Kiem in ’s-Gravenzande. Hier vond ook de première plaats van een korte film over het verleden van de VPTZ en de toekomst van TerminuZ. De journaliste Nicolette van der Werff, auteur van de veelgelezen AD-rubriek ‘Van Wieg tot Graf’, hieldeen inleiding. Vocaal ensemble Good Company en kleinkunst duo Spruijt en Opperman luisterden de bijeenkomst op.

Op de foto voorzitter Elly van der Wilk en vrijwilligster Ineke Hartman die 25 jaar aan TerminuZ is verbonden

Meer nieuws