DONEREN

Beukenrode palliatieve thuiszorg & hospice zoekt tweede locatie

Beukenrode heeft dringend een tweede locatie voor het hospice nodig. Aan steeds meer gasten kan geen plaats geboden worden omdat alle vier bedden in het hospice bezet zijn. “De hoge bezettingsgraad, samen met de vergrijzing en de groeiende bekendheid van Beukenrode heeft ons doen besluiten om te zoeken naar een tweede locatie”, aldus voorzitter Henk Salome.

De kleinschaligheid van het pand aan de Dijkweg in Naaldwijk zorgt voor een geborgenheid in de laatste levensfase die de gast en zijn familie waarderen. Voor de tweede locatie wordt dan ook gezocht naar een vergelijkbaar pand als aan de Dijkweg, waar ook maximaal vier gasten uit het verzorgingsgebied van Beukenrode kunnen verblijven. Er is dan ook bewust niet gekozen voor één grotere locatie.

Salome hoopt op korte termijn een passende locatie te vinden in de regio. Zodra zo’n locatie gevonden is kan er gestart worden met de financiering, het proces en de verbouwing. Salome en zijn bestuur staan open voor tips en ontvangen die graag via info@beukenrode.org.

In 2012 opende Hospice Beukenrode haar deuren aan de Dijkweg in Naaldwijk. Er is ruimte voor vier gasten tegelijkertijd. Medio 2018 is Hospice gefuseerd met TerminuZ, de organisatie voor palliatieve terminale thuiszorg en werd de nieuwe naam Beukenrode palliatieve thuiszorg & hospice. Door de fusie is Beukenrode hét loket voor palliatieve en terminale zorg in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland.