DONEREN

Donatie ter ere van afscheid huisarts Peter Kalsbeek

Na 37 jaar gaat huisarts Peter Kalsbeek met pensioen. Tijdens de afscheidsreceptie op 30 december jl. werd stil gestaan bij deze periode en hadden patiënten en relaties de gelegenheid om afscheid te nemen van de Naaldwijkse huisarts. Afscheidscadeaus ontving de voormalig huisarts liever niet en hij verzocht als vervanging om een donatie te doen aan Hospice Beukenrode.
Op vrijdag 12 januari jl. reikte Peter Kalsbeek de cheque met de donaties ter ere van zijn afscheid uit aan Evert van Malkenhorst (bestuur), Patricia Bakker (coördinator) en Karin Valstar (vrijwilligerster) van het hospice. Uiteindelijk werd er een totaalbedrag van € 6.120,-- gedoneerd. Het grootste gedeelte van de donatie wordt besteed aan de vrijwilligers.
De 70 vrijwilligers zijn het hart van de Hospice. Samen met de betrokken verpleegkundigen en coördinatoren zorgen zij met hart en ziel voor de gasten. Dit keer wordt er door middel van deze donatie voor hen ‘gezorgd’.
“Ik ben enorm dankbaar voor de mooie giften van mijn patiënten en relaties. Het is fijn dat ook zij het belang inzien van het Hospice. In de vijf jaar dat het Hospice nu bestaat is mij gebleken dat deze vorm van terminale zorg van unieke waarde is voor het Westland. Het is heel belangrijk dat dit behouden blijft in de toekomst,” aldus Peter Kalsbeek
Ook Hospice Beukenrode is blij deze donatie. Patricia Bakker: “Heel erg leuk om de vrijwilligers op deze manier in het zonnetje te zetten. We gaan er iets moois van maken. De waardering voor onze vrijwilligers is natuurlijk groot. Het is erg fijn dat we ook een keer voor hen kunnen zorgen”.

Bijlage: V.l.n.r. Evert van Malkenhorst, Peter Kalsbeek, Patricia Bakker en Karin Valstar.