DONEREN

Vrienden fietsen van noord naar zuid- Het Hele Westland

Vincent Kuijvenhoven en Jan van den Enden gaan van ‘noord naar zuid’ fietsen. Met hun tocht willen ze geld ophalen voor onder meer Hospice Beukenrode.

De twee vrienden fietsten op 19 juni weg van de Noordkaap in Uithuizermeeden; het noordelijkste punt van het Nederlandse vasteland. Diezelfde dag wilde ze aankomen bij het Drielandenpunt te Vaals, precies 385.6 kilometer verderop. De sportieve prestatie moest in totaal minimaal 6.000 euro opleveren dat wordt verdeeld over drie goede doelen.

Roots
Gekeken naar de ingrediënten van de challenge is het geen wonder dat Vincent en Jan Westlandse roots hebben. Jan woont momenteel in Breda en Vincent in Valkenswaard, maar beiden komen van oorsprong uit het Westland. Daarom willen ze met hun actie ook een goed doel uit het Westland steunen: “We fietsen voor Stichting Hospice Beukenrode”, vertelt Jan. “We gaan ons best doen om een koppelbed bij elkaar te fietsen, zodat de naaste en de zieke tot het laatste moment bij elkaar kunnen zijn.”

Vincent: “Om ons heen zien we met regelmaat mensen en kinderen die ziek worden en wel wat steun kunnen gebruiken om die periode wat te veraangenamen. Door jarenlang vrijwilligerswerk van mijn moeder voor ouderen en in een verzorgingstehuis zijn we bekend het mooie werk dat er bij Beukenrode wordt gedaan. Daar zetten we ons graag voor in!”

Daarnaast halen de fietsers geld op voor Muziekids; een project dat zieke kinderen muziek laat maken en beluisteren en een rolstoelfiets voor de gemeente Valkenswaard.

Support
De route van de fietsers voert via Groningen, Smilde, Zwolle, Apeldoorn, NP De Hoge Veluwe, Arnhem, Nijmegen, NP De Maasduinen, Venlo en Valkenburg. Maar ondanks het gevarieerde landschap is ruim 380 kilometer fietsen op één dag een stevige opdracht. Vincent: “Bijna elk jaar zoek ik een sportieve uitdaging voor mezelf. Bergbeklimmen, langlaufen, of een fietstocht door de Franse Alpen. Samen met Jan wil ik nu een hele nieuwe uitdaging aan gaan met een fietsmarathon van noord naar zuid Nederland.” Jan is ook sportief: “Sporten is één van mijn grote hobby’s. Hardlopen, schaatsen en fietsen doe ik graag en voor 2021 hebben Vin en ik een mooie uitdaging verzonnen: fietsen van het Noorden naar het Zuiden van Nederland. Het zal een flinke tocht worden, maar met de support van familie en vrienden gaat het ons lukken.”