DONEREN

Westland boksgala 2020 gecanceld vanwege coronavirus

De tweede editie van het Westland Boksgala gaat niet door. Het bestuur maakte dit vandaag (dinsdag 17 maart) bekend. Hoofdsponsor Venéco, het goede doel Stichting Beukenrode, gastheer MeerGroup, deelnemers, leveranciers, sponsoren en afnemers van tafels zijn inmiddels op de hoogte gesteld of worden hier zo snel mogelijk over geïnformeerd.

Voorzitter laat weten ontsteld en zeer bedroefd te zijn: ‘Na de toespraak van premier Mark Rutte gisteravond (maandag 16 maart) en de door hem geschetste onzekere toekomstige situatie omtrent het coronavirus restte ons niets anders dan deze beslissing met pijn in het hart te nemen. Op dit moment prevaleert echter de gezondheid van deelnemers, bestuurders en overige betrokkenen.

Ook moeten de veelal ondernemende deelnemers alle zeilen bijzetten om hun bedrijfsmatige activiteiten in goede banen te blijven leiden. Dat dit al moeilijk genoeg is, beseffen wij als bestuur als geen ander. Kortom, er was geen enkel valide argument meer om deze moeilijke beslissing nog langer uit te stellen. De afgelasting brengt voor de organisatie en overige belanghebbenden geen nadelige financiële consequenties met zich mee.’

Het bestuur van Westland Boksgala komt na de zomer weer bijeen. Schelkers: ‘Op dat moment bekijken we hoe de situatie er op dat moment voor staat en beslissen we of én wanneer het boksgala eventueel een vervolg krijgt. Voor nu wensen we als bestuur iedereen heel veel kracht, sterkte en wijsheid toe.

Ik wil graag afsluiten met de woorden die de spirit van ons gala goed weergeven: dit is een rechtse directe, maar zeker geen knock-out!’