Thuis sterven

Als u ervoor kiest om thuis te sterven, kan er een moment komen dat er extra hulp nodig is. U redt het niet alleen met thuiszorg en de inzet van familie, vrienden en buren. Hulp van vrijwilligers kan in deze fase van onschatbare waarde zijn. Wacht niet tot het echt niet meer gaat, maar trek tijdig aan de bel! Onze vrijwilligers zijn speciaal getraind om ondersteuning te bieden in de laatste levensfase. Een luisterend oor, tijd en aandacht voor u en uw mantelzorger. Vaak is “er zijn” al heel waardevol. Samen met de mantelzorgers en de beroepsmatige zorg doen de vrijwilligers wat er gedaan moet worden in deze onzekere, maar ook bijzondere periode. Ze komen één of meerdere dagdelen bij u thuis op afgesproken tijden.

Thuiszorg

Vrijwilligers verrichten geen medische handelingen en zijn er niet voor zware huishoudelijke taken, maar ondersteunen u en uw mantelzorger waar nodig. Ze kunnen taken overnemen van u als mantelzorger, zodat u even rust kunt nemen en tijd voor uzelf hebt. Even een boodschap doen, een wandeling maken of een paar uurtjes bijslapen zorgt ervoor dat u de zorg kunt blijven volhouden. Weten dat er iemand aanwezig is, kan de rust geven die op dat moment zo nodig is.

Download brochure

DSC 0939

Vragen?

U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze coördinatoren. Vervolgens bespreken we tijdens het intakegesprek wat we voor u kunnen betekenen en wat uw wensen zijn. Daarna vraagt de coördinator één of meer vrijwilliger(s) die zoveel mogelijk past/ passen bij uw vraag. In principe krijgt u (een) vaste vrijwilliger(s) zodat u niet telkens aan nieuwe mensen hoeft te wennen. Meestal kan de inzet kort na de intake gestart worden. Onze vrijwilligers worden begeleid door de coördinator en zijn dagelijks beschikbaar tussen 7.00 en 23.00 uur.

* verplichte velden