Beukenrode investeert in zonnepanelen en verduurzaming

Zonnepanelen Beukenrode Naaldwijk

Vorig jaar stonden wij voor een uitdaging door de extreem hoge energiekosten. Het contract voor gas en elektriciteitslevering was verlopen en nieuwe contracten waren niet haalbaar vanwege de sterk stijgende dagtarieven. Hierdoor steeg de maandelijkse energierekening tot ongeveer vier keer de kosten van voorgaande jaren.

35 zonnepanelen

Natuurlijk werden er stappen genomen om energie te besparen, maar al snel werd de dringende behoefte aan de installatie van zonnepanelen duidelijk. Op dit moment sieren in totaal 35 zonnepanelen het dak, met de toevoeging van een accu om overtollige energie op te slaan voor momenten zonder zonlicht.

Mogelijk door donaties 

Financieel was dit een uitdaging voor ons. Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoeken. Zowel Fonds1818 als het RABO-impactfonds hebben royale subsidies toegekend. Bovendien is een deel van de opbrengst van de Kerkenveiling in de protestantse kerk in De Lier ten goede gekomen aan de aanschaf van de zonnepanelen. Daarnaast heeft Plantanious, het bedrijf van Freek en Joost Jansen, een zonnepaneel gesponsord. De zonnepanelen zelf zijn geleverd door SolarNRG, die eveneens een substantieel deel van de kosten heeft gedekt.

Het is fantastisch om te zien hoe Beukenrode op deze wijze wordt ondersteund bij haar inspanningen om te verduurzamen en kosten te besparen.

Dankzij de vrijgevigheid van deze fondsen en giften hebben wij dit kunnen realiseren. Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst en de continuïteit van de dienstverlening van Beukenrode. 

Ook op het schuurtje zijn zonnepanelen geplaatst.